Miért érdemes a Paprika Futár fűszer webshopot választani?

  • az általunk forgalmazott  őrölt fűszerpaprika nem tartalmaz idegen színezéket
  • fűszerpaprika őrleményünk kizárólag dél-alföldi (szegedi) termőhelyről származó alapanyagból készül
  • az ország bármely pontjára vállaljuk a rendelések kiszállítását
  • a fűszerpaprika őrlemény hagyományos eljárással készül
  • a fűszerpaprika minősége egész évben változatlan, a magyar élelmiszerkönyv által előírt minőség
  • az általunk forgalmazott termék nem tartalmaz import őrölt fűszerpaprikát
  • gyors, kényelmes és egyszerű megoldással juthat minőségi fűszer áruhoz

Tanácsok

Felhasználás

A fűszerpaprika mind világviszonylatban, mind hazánkban, a legnagyobb mennyiségben fogyasztott fűszernövény, ételek ízesítésére és különböző élelmiszerkészítmények színesítésére használják. A fűszerpaprika ôrlemény legfontosabb és egyben minőségmeghatározó tulajdonsága a színanyagok mennyisége és összetétele. 100 g őrlemény mintegy 500 mg karotint, elsősorban béta-karotint tartalmaz. Igen jelentős a fűszerpaprika C-vitamin tartalma, amely akár a 300 mg-ot is elérheti 100g őrleményre vonatkoztatva. Fontos szerepe van a főleg a magvakban elhelyezkedő zsíros olajoknak, amelyek az őrlemény színét konzerválják és emellett még kedvező az orvosélettani hatásuk is. Megemlítendő még a jelentős cukortartalom (szárazanyagra vonatkoztatva 18-25%). A csípős ízt a kapszaicin nevű alkaloida adja. A kapszaicin táplálkozás-élettani hatása rendkívül kedvező, napjainkban már a gyógyászatban is felhasználják. A csípmentes fajták nem tartalmaznak számottevő mennyiségű kapszaicint. A fűszerpaprika-őrlemény energiatartalma kb. 1000-1500 kJ/100g.

Tárolása:

Igen fontos a paprikaörlemény megfelelő tárolása, hiszen a festéktartalma folyamatosan bomlik, így a szinezőképessége romlik.
Lehetőleg zárt dobozban, sötétben tartsuk az örlemény, legjobb helye a hűtőszekrényben van. Így hosszú hónapokig kiváló minőségű marad.

Felhasználás:

A jó minőségű paprikából kevesebb szükséges, hiszen a festéktartalma magasabb, így a kívánt hatást kissebb mennyiséggel érjük el.
A hazai üzletekben kapható fűszerpaprikák döntő többsége igen magas arányban tartalmaz import paprikát. Ezen örlemények áraival nem lehet felvenni a versenyt.
A magyar háztartásokban évente átlagosa alig több mint fél kiló paprikát használnak fel, talán ezért is fontos hogy ez a kis mennyiség kiváló minőségű legyen.