Miért érdemes a Paprika Futár fűszer webshopot választani?

  • az általunk forgalmazott  őrölt fűszerpaprika nem tartalmaz idegen színezéket
  • fűszerpaprika őrleményünk kizárólag dél-alföldi (szegedi) termőhelyről származó alapanyagból készül
  • az ország bármely pontjára vállaljuk a rendelések kiszállítását
  • a fűszerpaprika őrlemény hagyományos eljárással készül
  • a fűszerpaprika minősége egész évben változatlan, a magyar élelmiszerkönyv által előírt minőség
  • az általunk forgalmazott termék nem tartalmaz import őrölt fűszerpaprikát
  • gyors, kényelmes és egyszerű megoldással juthat minőségi fűszer áruhoz

Származás

Előállítása
A közönséges paprika két változatából készítik:
fűszerpaprikából (Capsicum annuum var. longum)
cseresznyepaprikából (Capsicum annuum var. longum grossum)
A paprikát háromszor szedik: mindig csak a bepirosodott bogyókat. A nyers fűszerpaprikát vagy még tövön vagy szakaszos betakarítás után zsákokban, ládákban, vagy fűzve a falakon lógatva utóérlelik.

Mosás és szárítás után köves malomban roppantják össze, és hengerszékeken, illetve kalapácsos malomban őrlik meg. Ha köves malomban őrlik, ennek utolsó fázisa a „pirosító” kő, amikor is a dörzsölés hatására a paprikamag olajtartalma kioldódik a magtöredékből, feloldva a bőr festéktartalmát, és egységesen befesti valamennyi szemcsét.

Őrlés után a paprika őrleményt kondicionálják (víztartalmát beállítják az előírt közelére), pihentetik, majd a mikrobiológiai állapottól függő hősokkal csökkentik csíratartalmát. Végül egalizálják és a minőség megállapítása után a megfelelő minőség megjelölésével ellátott tasakokba csomagolják.


Forgalmazott fajták:

Szegedi 80-as, Szegedi 20-as, Kárminvörös, Szegedi 178-as

Csüngő termésállású, csípősség nélküli fűszerpaprika fajta. Bogyója 12-14 cm hosszú, éretten sötétpiros. Festéktartalma utóérlelve 260-280 ASTA.