Miért érdemes a Paprika Futár fűszer webshopot választani?

  • az általunk forgalmazott  őrölt fűszerpaprika nem tartalmaz idegen színezéket
  • fűszerpaprika őrleményünk kizárólag dél-alföldi (szegedi) termőhelyről származó alapanyagból készül
  • az ország bármely pontjára vállaljuk a rendelések kiszállítását
  • a fűszerpaprika őrlemény hagyományos eljárással készül
  • a fűszerpaprika minősége egész évben változatlan, a magyar élelmiszerkönyv által előírt minőség
  • az általunk forgalmazott termék nem tartalmaz import őrölt fűszerpaprikát
  • gyors, kényelmes és egyszerű megoldással juthat minőségi fűszer áruhoz

Receptek

Marhagulyás

Hozzávalók 4 főre: 60 dkg marha lábszár, 40 dkg burgonya, 1 sárgarépa, 1 fehérrépa, 1 kisebb zeller , 1 közepes nagyságú hagyma, 1 paprika, 1 paradicsom, 1 csomó petrezselyem, 1-2 szál zellerlevél, 1 doboz pritamin, 1 evőkanál étolaj, 1 tojás, 10 dkg liszt, só, őrölt pirospaprika, bors, kömény, kakukkfű, 1 marhahúsleves kocka, 1 dl száraz vörösbor.

A húst kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk, és az olajon az apróra vágott hagymával, paprikával és paradicsommal, 1 evőkanál pirospaprikával, kis vízzel puhára pároljuk. Utána 2liter vízzel felengedjük. Beletesszük a felszeletelt zöldségeket, a leveskockát, a pritamint, a bort, hozzáadunk 1 kávéskanál sót és 1-1 késhegynyit a fűszerekből. Addig főzzük, amíg a hús megpuhul. Utána belerakjuk a meghámozott kockára vágott krumplit.
A lisztből kis sóval, vízzel, egy tojással kemény tésztát készítünk, és csipetkét szaggatunk belőle, és a krumplival egyidejűleg azt is a levesbe főzzük. (a csipetke félkörömnyi, laposra formázott) Tíz perc multán szórjuk bele az apróra vágott petrezselymet is. Ha nem elég piros a színe, fűszerpaprikát, ha szükséges sót is teszünk bele. Egyet forraljuk.
Mélytányérban, friss, fehérkenyérrel és száraz vörösborral kínáljuk.